Бент Ойл АД

„БЕНТ ОЙЛ“ започва своята дейност преди 20 години. За тези две десетилетия фирмата завоюва пазарни позиции и се превърна в един от лидерите на пазара на нефтопродукти в страната. През последните години дружеството постоянно е на челно място сред българските фирми (които не са дъщерни дружества на световни вериги) по реализирани обеми горива с продажби от над 270 000 тона годишно. Компанията предлага широка гама от продукти – автомобилни горива, пропан-бутан, горива за отопление, както и битуми с гарантирано високо качество, отговарящо на европейските стандарти.

Основна дейност на фирмата е дистрибуцията на горива и битуми на едро. “БЕНТ ОЙЛ” АД  разполага със собствена петролна база в района на гр. Панагюрище, с резервоари за над 5 млн. литра, както и със складова петролна база в Западната индустриална зона на гр. Плевен с резервоарни вместимости за около 14 млн. литра течни горива. Ежемесечно от там се експедират над 10 млн. литра светли горива. Отделно базата има потенциал –  разполага със свободни площи и резервоари. Там фирмата планира разширяване на дейността си.

Друго направление в дейността на “БЕНТ ОЙЛ” АД е транспортирането на горива. На разположение на фирмата са автоцистерни за превоз на всякакви видове горива, което позволява бърза и гъвкава реакция при заявка от страна на клиент.

През  2010 г. отвори врати първата бензиностанция с бранда “БЕНТ ОЙЛ”  в гр. София, кв.“Овча купел“, до стадион „Славия”. Там се предлагат качествени горива и съпътстващи стоки и аксесоари за автомобилистите на изключително конкурентни цени.

От началото на 2009 г. в “БЕНТ ОЙЛ” АД е внедрена и функционира Система за управление на качеството. Фирмата е сертифицирана съгласно изискванията на стандарта за качество ISO 9001:2008. Цялото ръководство на “БЕНТ ОЙЛ”  АД се ангажира да осигурява необходимите финансови, човешки и материални ресурси за поддържане на високото ниво и непрекъснато подобряване на Системата за управление на качеството.

Официален сайт

© 2019 Всички права запазени. Българска петролна и газова асоциация.