ОМВ България ООД

„ОМВ България ООД” навлезе на българския пазар в края на 1998 г. През 2009 година, OMV България отбеляза 10 години присъствие на веригата си от бензиностанции на българския пазар. За този период компанията се превърна в един от най-големите инвеститори в страната. Бензиностанциите ОМV първи въвеждат концепцията за бензиностанцията като мултифункционален център за услуги на българския пазар.

Марката ОМV означава постоянно предлагане на висококачествени продукти и услуги, и държи първенството при въвеждането на новости на пазара, които определят тенденцията в създаването на удобства за потребителя. Мрежата от бензиностанции на ОМV първа стартира собствена марка ресторанти и магазини – VIVA. 87 магазини VIVA предлагат на своите клиенти широк асортимент от продукти за всекидневието, както и пресни храни и напитки. OMV също въведе първа удобства да потребителите на бензиностанциите като: детски площадки, денонощна продажба на винетки, безжичен Интернет, банкомати в цялата верига, както и ОМV радио с полезна информация за шофьорите. 

ОМV горивата гарантират, че системите на двигателя, горивото и каталитичния конвертор функционират в рамките на своята първоначална оптимална форма. При дългосрочна експлоатация те имат положително влияние върху стабилността на двигателя и благодарение на това, че не съдържат сяра, оптимизират ефективността на 3-посочния каталитичен конвертор.

В сътрудничество с водещите производители на камиони OMV разработи иновативен метод, който съответства на все по-строгите директиви на Европейския Съюз и които се отнасят до контрола върху замърсяването от тежкотоварните автомобили с разработката AdBlue. Освен горива и добавки за тях компанията предлага моторни масла и греси, автомобилно оборудване, също и  битум и гориво за отопление.

© 2019 Всички права запазени. Българска петролна и газова асоциация.