Приста Ойл Холдинг ЕАД

ПРИСТА ОЙЛ ХОЛДИНГ ЕАД е лидер в производството и продажбите на моторни и индустриални масла в Югоизточна Европа и „ИНВЕСТИТОР № 1 В ЧУЖБИНА” за България.

За последните 13 години фирмата е развила бизнес отношения в над 20 държави от региона, като пазарното й присъствие в отделните страни е в рамките между 5 и 55%. Сред държавите с най-значително пазарно присъствие на продуктите с търговската марка ПРИСТА се открояват България, Румъния, Турция, Сърбия и др.

Производствeните мощности на ПРИСТА ОЙЛ се изграждат и развиват по най-модерните и иновативни технологии в резултат на собствени проучвания и разработки, а също така и на сътрудничеството на ПРИСТА ОЙЛ с водещи компании в петролната и химическата индустрии – като Chevron Global Lubricants (Texaco), Valvoline, ERGON, GreenChem и др. Компанията притежава собствени заводи в България и Турция, в които се произвеждат смазочни материали, греси, експлоатационни течности за автомобили и автокозметика. В паралел с това ПРИСТА ОЙЛ управлява в партньорство най-големия завод за производство на смазочни материали и автокозметика в Република Сърбия. Общият годишен производствен капацитет на компанията надхвърля 250 000 тона.

 

Произвежданите продукти покриват всички съвременни норми за безопасност и опазване на околната среда, а качествата им са добре познати на потребителите. Продуктите с търговска марка ПРИСТА притежават одобрения от над 20 водещи световни автомобилостроителни и машиностроителни компании, които са ги сертифицирали за използване в произвежданата от тях техника – компании като MB, Volvo, OPEL, BMW, VW, Renault, MAN, Cummins, ZF, VOITH, Allison, Siemens, и др.

ПРИСТА ОЙЛ разполага с отлично изградена логистична структура, която включва 4 терминала за съхранение на базови масла с общ капацитет на вместимост над 52 000 кубични метра.

За бъдещото си развитие компанията е насочила поглед към страните от Източна Европа, Централна Азия и Близкия Изток.

Заводът за смазочни продукти на Приста Ойл Холдинг ЕАД се намира в гр. Русе. 150 резервоара и 20 миксера обслужват производството. Общите вместимости са над 12500 кубични метра.

Официален сайт

© 2019 Всички права запазени. Българска петролна и газова асоциация.