Шел България ЕАД

Шел България e на българския пазар от 1991 г.

В България Shell развива и управлява верига от търговски комплекси за продажба на горива на дребно и е един от лидерите на пазара на горива на дребно в страната, а за своите корпоративни клиенти предоставя услугата euroShell Card.

На българския пазар Shell въведе една от първите дългосрочни програми за лоялни клиенти – SMART. Тя е високо ценена от клиентите на компанията, като 60% от тях участват активно.

– Shell Eco-marathon – През 2012г. за четвърта поредна година Шел Б-я се участва в състезанието за икономия на гориво  Shell Eco-marathon Европа. Вече 27 години състезанието насърчава студенти от цял свят да конструират автомобили, които да изминават максимално разстояние с минимално количество гориво.

Устойчиво развитие в Шел – Целта на компанията  е споделяне на ползите и ограничаване на въздействието върху околната среда. Постигат го с внимателно подбиране на проектите, в които инвестират, подобряване на начина, по който извършват своята дейност и произвеждане по-добри продукти.

Околна среда – Шел са една от първите енергийни компании, които през 1997 г. осъзнаха заплахата от промяна в климата, апелираха за действия от страна на правителствата, индустрията и потребителите на енергия и лично предприеха мерки. 

Официален сайт

© 2019 Всички права запазени. Българска петролна и газова асоциация.