Газтрейд АД

Дружеството извършва външна и вътрешна търговия с LPG и течни горива. От началото на 2007 г. предлага на пазара подземни и надземни резервоари за пропан-бутан, необходими при изграждане на битови и промишлени газови инсталации с капацитет от 1 до 10 куб. м. Одобрен и в процес на изграждане е и единственото частно газово пристанище на Черно море – гр. Белослав, чиято дейност се очаква да стартира в средата на 2012г.

Основната дейност на Gastrade SA е външната и вътрешната търговия с пропан-бутан и течни горива. Gastrade SA е най-големият вносител и дистрибутор на пропан-бутан в България с годишен обем над 120000 тона (включително обслужване на бензиностанции на OMV България), което осигурява на компанията пазарен дял от близо 19%. В момента в компанията работят над 280 служители.

Газтрейд разполага със складови бази за съхранение на LPG и течни горива в София, Асеновград, Русе и  Варна, както и акцизен данъчен склад в землището на гр. Костинброд.

Като съпътстваща дейност компанията извършва и вътрешна и международна спедиция. От октомври 2008 г. придобива лиценз за частен национален ж.п. превозвач и понастоящем е една от 4-те частни компании, извършващи дейност в този сектор.

„Газтрейд” АД притежава и бензиностанции и газостанции в градовете София, Варна, Враца, Ботевград, Пирдоп и Брестница.

Официален сайт