ОМВ България ООД

ОMV България е част от Групата ОМV, която е водеща в енергетиката в Централна и Югоизточна Европа. ОМV произвежда и търгува петролни продукти и газ, както и продукти от химическата промишленост по отговорен начин и развивайки иновативни решения за кръгова икономика. Основните бизнес сегменти на ОМV са експлоатация и производство, рафинерии и маркетинг, включително на химикали, добити от петролни продукти, газ и електроенергия. 

OMV навлиза на българския пазар през 1998 г. Основна дейност на компанията e изграждането и експлоатацията на бензиностанции и магазини, ресторанти и автомивки, търговия на едро и на дребно с петролни продукти, масла и др. В България OMV управлява верига бензиностанции с национално покритие, които  оперират под 2 марки: OMV (92 обекта) и AVANTI (2 обекта), разположени на ключови локации в цялата страна, както и 2 петролни терминала – в Илиянци и Видин. 

Компанията успешно развива веригата си, като определя тенденциите в превръщането на бензиностанциите в мултифункционални комплекси за хората на път. На ОМV обектите се предлагат различни удобства като детски площадки и автомивки, OMV услуги за плащане на сметки, билети за събития, продажба на винетки и др. Всичко това идва в допълнение на собствената марка ресторанти и магазини на OMV – VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за грижа за автомобила и за ежедневна употреба, включително такива под собствена марка, както и прясно приготвени храни и напитки. 

В отговор на все по-високите стандарти и изисквания на автомобилната индустрия, както и за да предостави на клиентите си най-съвременни продукти, OMV непрекъснато подобрява формулата на своите горива. За постигането на максимално добри резултати, експертите от отдел „Иновации“ на OMV работят в тясно сътрудничество с представители на водещи автомобилни компании, изследователски институти и университети. Висококачествените OMV MaxxMotion премиум горива съдържат група иновативни добавки, които подобряват ефективността на двигателя, отстраняват вече натрупани отлагания и го поддържат чист, което води до по-дълъг живот на двигателя и по-малко емисии за околната среда. Едновременно с традиционните горива, компанията инвестира и в развитието на мрежа от зарядни станции за електрически автомобили.

OMV България е отговорна компания, която е посветена на различни социални каузи и инициативи, сред които подкрепа за деца и възрастни в неравностойно положение, кампании за безопасност на движението и опазване на околната среда. 

Устойчивото развитие е неделима част от корпоративната стратегия на OMV. Компанията подкрепя прехода към нисковъглеродна икономика и е поставила измерими цели за намаляване на въглеродния интензитет, както и за прилагане на нови енергийни и нефтохимични решения.

Официален сайт