Камелия Славейкова със специална награда от престижните бизнес награди „Мистър и мисис икономика“ 2021

2

Тя бe oтличeнa зa 30 гoдини лидepcĸo пpиcъcтвиe нa бългapcĸия пaзap, което е голямо признание за целия екип на Shell България.

29 ноември 2021 г., София. Изпълнителният директор на Shell България Камелия Славейкова бе отличена със специална награда за 30 години лидерско присъствие на българския пазар на провелото се награждаване в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ 2021 г. Той е сред най-престижните бизнес конкурси у нас и отличава лидерите на пазара в редица категории. Специалната награда, която г-жа Славейкова получи, е огромно признание за целия екип на Shell България и за дългогодишния успех на компанията.

Тази година Shell отбелязва 30 успешни години в България, а също и най-високо ниво на обществено доверие в сектора, според проведено наскоро независимо национално проучване от водещата агенция KANTAR. В чест на своята годишнина компанията организира редица активности и инициативи, включващи нейни служители и партньори, и за пореден път затвърди амбицията си да работи за по-устойчиво бъдеще. От стъпването си на пазара у нас Shell налага нови бизнес стандарти в индустрията и пренася на местно ниво своята богата международна експертиза, участвайки активно в дискусии по важни теми като енергийния преход в България и превръщайки се в ключов играч, движещ индустрията напред.

„Искрено благодаря за това отличие, което идва и в много специален за Shell момент – нашата 30-годишнина в България. Наградата не е персонална, тя е за целия талантлив и отдаден екип на компанията, на който благодаря за това, че са част от пътуването ни – успехът ни през тези години не би бил възможен без тях. Вярвам, че ни очакват още много покорени върхове и поводи за гордост“ – коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Наградите „Мистър и Мисис Икономика 2021“ са opгaнизиpaни oт нaй-гoлямaтa paбoтoдaтeлcĸa opгaнизaция в cтpaнaтa – Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa“ и се провеждат ежегодно. Специалната церемония пo нaгpaждaвaнeтo нa пoбeдитeлитe ce пpoвeдe на 25 нoeмвpи в Coфия Tex Πapĸ, като събитиeтo щe бъдe излъчeнo и пo Бългapcĸaтa нaциoнaлнa тeлeвизия нa 29 нoeмвpи oт 23.30 ч.

За Shell България ЕАД

Shell е на българския пазар от 30 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни продукти със своите над 100 обекта. През този период компанията въведе и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отложено плащане и ефективно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за лоялност ClubSmart. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

Между 2016 и 2021 г. компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе с дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Хан Кубрат“. През 2021 г. Shell  сключи договор с 5-годишно лицензионно задължение, включващо провеждане на 3D сеизмично проучване в допълнение към безопасното проучване на сондажен кладенец „Хан Кубрат 1“. В рамките на този период Shell е инвестирала 2 000 000 лв. за подкрепа на местните общности и на образователни проекти в района на Южното Черноморие. Shell помогна за създаването на иновативния научен и енергиен център „ПланетУм“ в Бургас, осигури възобновяема енергийна система на общинския басейн в Созопол, предостави учебно оборудване на училища в Приморско и Царево и финансира строителството и обновяването на детски площадки и спортни игрища в Несебър и Поморие. Освен това Shell подпомогна Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и СУ„ Св. Климент Охридски“ с реновацията на лаборатории и геоложка техника.

От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на Летище София.

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на press@m3bg.com или +359 88 449 5950.

Източник: M3 Communications Group