БПГА предупреждава обществеността за измамна схема с нерегламентирани отстъпки за гориво

София, 29.03.2023г. – До Българската петролна и газова асоциация (БПГА) е подаден официален сигнал за измамна схема, свързана с предложения на частни лица за предоставяне на нерегламентирани отстъпки за горива от големи вериги бензиностанции, с цел спечелването на доверието и в последствие финансовото ощетяване на клиентите. 

Напоследък, недобросъвестни лица са се опитали да измамят клиенти на големи вериги бензиностанции, предлагайки сериозни отстъпки за зареждане с единствено условие да им се предостави авансово договорената сума и плащането да се извърши от самите тях. Сред измамниците е имало и такива, които са се представили като служители на една от веригите бензиностанции, а след получаването на парите авансово и на ръка, лицата са ставали неоткриваеми. По казуса е подаден сигнал към органите на реда. 
 
БПГА и члeновете ѝ са длъжни да информират обществеността и да предупредят клиентите да не приемат оферти извън официално обявените и договорени от самите компании, както и да извършват плащания за гориво само в касите на обектите на избраната от тях бензиностанция или чрез официалните банкови сметки на конкретната верига. Призоваваме клиентите да бъдат бдителни и внимателни, както и да алармират компаниите и местните власти, ако някой се опита да ги въвлече в подобни съмнителни схеми.
 
Източник: БПГА