Shell представя своите най-добри и ефективни горива досега

След петгодишна разработка новите и подобрени горива Shell V-Power са най-усъвършенстваните на компанията до момента.

 
26 септември 2023 г., София – Shell пусна на българския пазар своите гориваᴬ с най-добро представяне досега. Новите и подобрени Shell V-Powerᴮ бензинови и дизелови горива почистват 100% от отлаганията, които нарушават оптималното представяне на двигателитеᴬ. Тестовете показват също, че продължителната употреба на Shell V-Power предотвратява бъдещото натрупване на тези отлагания по жизненоважни части на двигателяᴬ.

Отлаганията, които нарушават ефективността, могат да се появят при всички технологии на двигателите и да повлияят на ефективността и работата на автомобила, особено при съвременните технологии на двигатели, при които по-високото налягане и работната температура могат да доведат до образуване на отлагания във важни части на двигателя, като например горивните инжектори. Отстраняването на тези отлагания може да възстанови до 100% от представянето на двигателяᴬ.

 
Ищван Капитани, глобален вицепрезидент на Shell Мобилност, коментира: „Горивата Shell V-Power бяха въведени за първи път преди повече от 20 години и сега са едни от най-продаваните горива с високо представяне на пазара, избирани от 20% от нашите клиенти в световен мащаб. Макар че зареждането на електрически превозни средства и алтернативните горива сега съставляват бързо нарастваща част от нашия бизнес, бензиновите и дизеловите превозни средства ще продължават да бъдат в движение в продължение на години. Новите ни горива Shell V-Power позволяват както на по-старитеᶜ, така и на новите автомобили с двигатели с вътрешно горене да работят по-добре от всяко друго гориво, което сме разработвали досега.“
 
Обширните тестове показват, че редовната употреба на новите и подобрени горива Shell V-Powerᴮ може да подобри работата на двигателя и икономията на гориво. Shell също така гарантира, че всички добавени съставки в тези нови формули са проектирани да работят ефективно с горива с по-високи нива на биокомпонент.1
 

„Shell V-Power е най-яркият израз на иновациите в Shell, които движат компанията повече от 100 години. Горивото, което е наша визитна картичка, осигурява безкомпромисно представяне, защита, мощност, и не на последно място – емоцията, която влагаме в отношението си към автомобилите и шофирането. Радваме се, че можем да предоставим това преживяване на всички наши клиенти в България!“заяви Николай Богданов, търговски директор на Shell България.


Shell V-Power е единственото усъвършенствано гориво, на което се доверяват и което се препоръчва от някои от световните автомобилни лидери, сред които Scuderia Ferrari, BMW M и Ducati. Новите и усъвършенствани горива Shell V-Power са пуснати на множество пазари през 2022 г., като по-нататъшното им разпространение е в пълна сила през 2023 г.

Заедно с усъвършенстваните горива Shell V-Power, основните горива на Shell – FuelSave също имат нова подобрена формула, която помага за поддържането на двигателя чист, предпазва го от износване, корозия и натрупване на отлагания.
 
  • A – Премахва и защитава от натрупване на намаляващи представянето отлагания върху ключови компоненти на горивната система като всмукателни клапани и/или горивни инжектори. Чистотата и възстановяването на представянето на двигателя се демонстрират чрез стандартни за индустрията и собствени тестове на Shell. Ефектът и ползите могат да варират в зависимост от вида на превозното средство, възрастта му, състоянието му и стила на шофиране. Не могат да се дадат гаранции. Виж www.shell.bg за повече информация.
  • B – В сравнение с предходната генерация Shell V-Power горива.
  • C – Формулиран за използване в бензинови превозни средства с недиректно (PFI) и директно впръскване (DI). 
Външни препратки/референции
1 – Понастоящем биогоривата се смесват в горива за продажба на дребно в различни обеми, в зависимост от наличието на суровини и пригодността на условията за работа на превозните средства на пазарите и местните мандати. Shell се ангажира да подкрепя растежа и приемането на биогорива, тъй като те предлагат практически решения за намаляване на емисиите на CO2, свързани с транспорта. В България е утвърден европейският стандарт E10 за безоловните бензини и B7 за дизеловите горива, като процентът биокомпонент е един и същ за всички видове горива, продавани на пазара, независимо от типа и октановото число.
 
Източник:  shell.bg